Rederij Wadden Transport

» Kapiteins Kroniek «

 

Nieuwe campus voor Maritiem Instituut

12 januari 2017

Op 6 juli afgelopen jaar 2016 werd begonnen met de bouw van een nieuw schoolcampus van de NHL Hogeschool Maritiem Instituut Willem Barentsz te Terschelling. De vier gebouwen met 204 eenpersoonskamers werden gebouwd door Koopmans Bouwgroep uit Enschede. Een vijde gebouw met studieruimte, bar en fitnessgelegenheid maakt ook onderdeel van het project. Aanvoer van het project is verzorged door Rederij Wadden Transport in samenwerking met Combex Transportbedrijf.   afbouw torenkraan Het campus zal in de zomer van 2017 opgeleverd worden.

Deze week werd de grote Heijkoop torenkraan gedemonteerd, na bijna 6 maanden dagelijks werkzaam geweest te zijn. Afvoer van de torenkraan van Terschelling werd verzorgd door Rederij Wadden Transport.

Het zware kraan transport is verfilmd voor het televisie programma Ondernemend Nederland. Het wordt uitgezonden in de aflevering Logistiek & Transport op zondag 12 februari 2017, om 10 uur bij RTL 7. De aflevering wordt de zaterdag daarop herhaald, 18 februari 2017, om 12:30, ook bij RTL 7.

12 januari 2017

Eilanden gedupeerd door gemeente Harlingen?

24 mei 2016

Afgelopen week verscheen [een]artikel in de Leeuwarder Courant over de toekomst van Rederij Waden Transport. De gemeente Harlingen wil graag een jachthaven realiseren in de Willemshaven (Vluchthaven) waar Rederij Wadden Transport al vele jaren een ligplaats heeft. Rederij Waddentransport zal echter moeten wijken voor de plannen van de gemeente, zo is ons medegedeeld....