Rederij Wadden Transport

» Kapiteins Kroniek «

 

Ons Huidig Project (nr. 16)

24 augustus 2011

Beste lezers,

We zijn momenteel drukdoend een lijst van de Scheepvaart Inspectie af te werken die het mogelijk zal maken om binnenkort per overtocht 300 passagiers met auto's te vervoeren.

De meest belangrijk structurele ingreep hiervan is het aanbrengen van twee extra stalen schotten benedendeks, die de omvang van de waterdichte compartimenten in het schip zal vergroten. Verder wordt een sprinkler installatie op het auto dek geïnstalleerd, en worden de hoeveelheid reddingsmiddelen aangepast op het passagiers aantal. Omdat het schip oorspronkelijk is gebouwd voor passagiersdienst op de Weser rivier in noord Duitsland verwachten we dat er niet zoveel aangepast zal moeten worden.

Getekend,
handtekening

Kapitein Fred Lakeman.

Getijdenbruggen (nr. 15)

24 augustus 2011

Zoals u waarschijnlijk al weet heeft Wadden Transport in 2006 via de rechtbank in Den Haag het recht van medegebruik verworven van de openbare Rijks getijden bruggen in Harlingen en op de eilanden. Tegenpartij in de vijf jaar durende rechtszaak was formeel gezien Rijkswaterstaat, die onder enorme druk van Rederij Doeksen was gezet om geen medegebruik toe te staan. In 2006 besliste de rechtbank in het voordeel van Rederij Wadden Transport.