Rederij Wadden Transport

» Kapiteins Kroniek «

 

Sloepentransport voor de 41e editie HT Roeirace (nr. 19)

17 mei 2015

roeisloepen

Geladen roeisloeptrailers op retour naar Harlingen.

Weer dit jaar heeft de Terschellinger Bank roeisloeptransport verzorgd terug naar Harlingen na de HT Roeirace van afgelopen weekend. De "HT", of "Harlingen - Terschelling Roeirace", staat bekend als de koninginnetocht onder de sloeproeiraces. Het evenement wordt jaarlijks in het Hemelvaart weekend gehouden; maximaal 130 teams nemen deel aan de loodzware wedstrijd. De 34 km oversteek begint in Harlingen en volgt de vaargeulen onder het natuur eiland Griend door naar Terschelling. Met zicht op de Brandaris moesten de roei teams nog de beruchte ondiepe Schuitengat trotseren voordat ze eindelijk hun sprint konden trekken over de laatste meters tot de Terschellinger haven.

De Terschellinger Bank heeft lege sloep trailers ingescheept in Harlingen voor het begin van de wedstrijd en is vertrokken kort na de start van de laatste sloep. Op Terschelling zijn de lege trailers gelost op de kade, klaar om na de finish door de teams geladen te worden. Eenmaal veilig aangekomen in de haven werden de sloepen uit het water gekraand of via de boot helling in de jachthaven op hun trailers gezet. Onze eigen bemanning zorgde voor het aan boord rijden van de trailers, waarna de roeiers aan hun welverdiende rust en feesten konden beginnen.

De prijsuitreiking vond zaterdag 16 mei plaats in de feesttent op de kade in de werkhaven. Op zondag hebben we de sloepen trailers terug naar Harlingen gebracht en aldaar gelost.

8e Mini-adventurerace Politie Sportbond (nr. 18)

1 september 2014

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus werd de 8e editie van de Mini-Adventurerace door de Nederlandse Politie Sportbond op Terschelling gehouden. De Terschellinger Bank voer in de ochtend van 29 augustus naar Terschelling toe, geladen met auto's vol kano's, fietsen, en steps. Rond twee uur 's middags namen we de 210 mannelijke en vrouwelijk politie deelnemers aan boord en vertrok uit de haven naar de 'Spathoek'...