Rederij Wadden Transport

» Kapiteins Kroniek «

 

Rechtbank Beslist (nr. 12)

16 oktober 2007

LC

Waddentransport mag over getijdenbrug

DEN HAAG

De herfst kermis van West Terschelling mag straks over de getijdenbrug van het rijk het eiland weer verlaten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag beslist in het kort geding dat Rederij Waddentransport tegen de staat aanspande.

Rechter E. van Rens geeft reder Fred Lakeman toestemming om de havenfaciliteiten van 21 tot en met 24 oktober te gebruiken.

Rederij Doeksen verzet zich tegen dit medegebruik van de autobruggen op de kades van West Terschelling, Vlieland en Harlingen. Doeksen heeft van Rijkswaterstaat een voorrang positie gekregen voor de veerboten.

Goederenvervoerder Waddentransport wil de bruggen ook gebruiken op momenten dat de passagiersboten er niet liggen.

Meer hierover in de Leeuwarder Courant van woensdag 17 oktober.

Geen Concurrentie (nr. 11)

10 september 2007

Als de Rijks getijdenbruggen op Harlingen, Vlieland en Terschelling alleen in dienst van Rederij Doeksen blijven zal er geen concurrentie in de vracht markt komen. Afgelopen jaren hebben geleerd dat alle inspanningen door Rederij Wadden Transport op niets zijn uitgelopen.

Het spel is als volgt; de monopolist Doeksen beheerst de vracht markt; de twee transporteurs, t.w. de Vlas Transport en Transport Service Terschelling, zullen geen zaken met Rederij Wadden Transport doen, op straffe van sancties van Doeksen. Dat heeft het verleden geleerd en dat weten de transporteurs.