Rederij Wadden Transport

HT Roeirace

Harlingen - Terschelling Roeirace  :  2022

* * Doorgang van dit evenement is afhankelijk van eventuele coronamaatregelen van de Rijksoverheid; wij gaan er nu vanuit dat de race wel door gaat! * *

Op zoek naar vervoer van uw sloepentrailer tijdens de HT Roeirace?
Ook dit jaar kunt u bij ons terecht voor trailer/sloep transport tijdens de "HT" (Harlingen- Terschelling) Sloepenrace. In 2022 vindt de 46e editie van de roeirace plaats.

HT Roeirace logo

U kunt uw boottrailer, VOORZIEN van SLOEPNAAM, inleveren bij onze ligplaats in de Nieuwe Willemshaven op vrijdag ochtend 27 mei 2022 voor de wedstrijd. De veerboot Terschellinger Bank vertrekt op vrijdag om 09.00 uur naar Terschelling. Bij aankomst op het eiland worden de boottrailers gelost op de kade in de werkhaven.

De kraan op Terschelling draait na de westrijd om alle sloepen op desbetreffende boot trailers te hijsen. Elke hijs gebeurt in samenwerking met uw roeiteam! U bent er zelf verantwoordelijk voor het laden van uw sloep op trailer.

Teams die niet op de hijskraan willen wachten kunnen gebruik maken van de boothelling in de jachthaven. Wij stellen tegen vergoeding een heftruck met chauffeur beschikbaar om te assisteren (zie "handelingskosten" beneden). Laat ons van tevoren weten als u heftruck assistentie wilt. Eventueel sloeptransport zonder trailer is ook mogelijk (inzet hijskraan vereist).

Transportkosten worden berekend op basis van totaal lengte geladen sloepentrailer; uw geladen trailer wordt door onze bemanning gemeten. Kosten dienen direct aan boord de veerboot afgerekend te worden. Pas daarna zal uw sloep ingescheept worden. Zonder afrekening wordt uw sloep niet aan boord gereden. 

De prijsuitreiking in de feesttent vindt zaterdagavond 28 mei 2022 plaats. Op zondag 29 mei 2022 vertrekt de Terschellinger Bank met geladen boottrailers om 08.00 uur 's ochtends voor Harlingen. Na aankomst in de Nieuwe Willemshaven zullen de boottrailers op de kade worden gereden. Afhalen van de sloepen in Harlingen is mogelijk na 12.00 uur. (Zie transport schema beneden.)

Transport schema 2022

Harlingen - Terschelling - Harlingen
datum tijd opmerking
wedstrijd dag, vrijdag 27 mei 06.00- 08.45 uur Inleveren boottrailers bij de veerboot Terschellinger Bank.
Aanmelding trailer met sloepnaam vereist; onbekende trailers worden op kade achtergelaten!
  n.t.b. laatste start wedstrijd
  09.00 uur vertrek veerboot uit de Willemshaven.
  11.30 uur Aankomst veerboot op Terschelling, lossen lege boottrailers op de werkhaven kade.
vrijdag 27 mei 12.00 - 17.00 uur Hijswerkzaamheden HT organisatie: de kraan hijst sloepen uit water op trailers in samenwerking met roeiteams. Na het opmeten door onze bemanning kunt u kosten voor transport van uw sloep afrekenen in het restaurant aan boord de Terschellinger Bank. Daarna wordt uw sloep door onze bemanning aan boord gereden.
zaterdag 28 mei 09.00 - 10.00 uur Laatste kans afrekenen en inleveren geladen boottrailers!
zondag 29 mei 08.00 uur Vertrek veerboot Terschellinger Bank van Terschelling naar Harlingen.
  12.00 uur Sloepen trailers staan gelost op kade Nieuwe Willemshaven te Harlingen.
* kosten transport bepaald door lengte geladen sloep trailer

Tarieven 2020

Harlingen - Terschelling - Harlingen
omschrijving per   retour  
sloepen en trailers:  (inclusief laden en lossen) halve meter 13.50  
heftruck assistentie, jachthaven helling keer 30.00