Rederij Wadden Transport

HT Roeirace

Harlingen - Terschelling Roeirace  :  2023

Op zoek naar vervoer van uw sloepentrailer tijdens de HT Roeirace?
U kunt bij ons terecht voor trailer/sloep transport tijdens de sloepenrace. Dit jaar vindt de 47e editie van de race plaats.

HT Roeirace logo

Reserveringen worden uitgedeeld op "first come, first serve" basis. Er is beperkt ruimte aan boord de veerboot. Wacht niet tot het laatste moment om uw sloep(en) aan te melden!

U kunt uw boottrailer, VOORZIEN van SLOEPNAAM, inleveren bij onze ligplaats in de Nieuwe Willemshaven in de ochtend voor de wedstrijd op vrijdag 19 mei 2023. De veerboot Terschellinger Bank vertrekt om 09.00 uur naar Terschelling. Na aankomst op het eiland zullen alle boottrailers gelost worden op de kade in de werkhaven.

Na de wedstrijd draait de kraan op Terschelling om sloepen op de boottrailers te hijsen. U bent zelf verantwoordelijk voor het laden van uw sloep op uw trailer. Volgorde van hijsen wordt van tevoren door de HT wedstrijdleiding bepaald. Na het laden kunt u uw boottrailer bij onze bemanning inleveren.

Lengte van uw sloepentrailer is bepalend voor kosten van transport. Uw geladen trailer wordt door onze bemanning opgemeten. Daarna kunt u transportkosten aan boord de veerboot afrekenen en onze bemanning zal uw sloep inschepen. Zonder afrekening wordt uw sloep niet aan boord gereden.

Teams die niet op de hijskraan willen wachten kunnen gebruik van de boothelling in de jachthaven maken. Wij kunnen u daarbij assisteren met heftruck en chauffeur (zie "handelingskosten" beneden). Wenst u gebruik van deze dienst te willen maken, geeft dit van tevoren aan ons door.

Eventueel sloeptransport zonder trailer is ook mogelijk (inzet hijskraan vereist).

De prijsuitreiking in de feesttent vindt zaterdagavond 20 mei 2023 plaats. Op zondag 21 mei 2023 vertrekt de Terschellinger Bank met geladen boottrailers om 08.00 uur naar Harlingen. Na aankomst in de Nieuwe Willemshaven zullen de boottrailers op de kade worden gelost. Afhalen van de sloepen in Harlingen is mogelijk na 12.00 uur. (Zie transport schema beneden.)

Transport schema 2023

Harlingen - Terschelling - Harlingen
datum tijd opmerking
wedstrijd dag, vrijdag 19 mei v.a. 06.00 uur Inleveren boottrailers bij de veerboot Terschellinger Bank.
Aanmelding trailer met sloepnaam vereist; trailers niet voorzien van sloepnaam worden op kade achtergelaten!
  09.00 uur vertrek veerboot uit de Willemshaven.
  ? uur laatste start wedstrijd
  11.30 uur Aankomst veerboot op Terschelling, lossen lege boottrailers in de werkhaven.
zondag 21 mei 08.00 uur Vertrek veerboot Terschellinger Bank van Terschelling.
  12.00 uur Sloepen trailers staan gelost op kade Nieuwe Willemshaven te Harlingen.
* kosten transport bepaald door lengte geladen sloep trailer

Tarieven 2023

Harlingen - Terschelling - Harlingen
omschrijving per   retour  
sloepen en trailers:  (inclusief laden en lossen) halve meter 13.50  
heftruck assistentie, jachthaven helling keer 30.00