Rederij Wadden Transport

HT Roeirace

Harlingen - Terschelling Roeirace  :  2020

Op zoek naar vervoer van uw sloepentrailer tijdens de HT Roeirace?
Ook dit jaar in mei kunt u bij ons terecht voor trailer/sloep transport tijdens de "HT" (Harlingen- Terschelling) Sloepenrace. In 2020 vindt de 46e editie van de roeirace plaats.

HT Roeirace logo

U kunt uw boottrailer, VOORZIEN van SLOEPNAAM, inleveren bij onze ligplaats in de Nieuwe Willemshaven op vrijdag ochtend 22 mei 2020) voor de wedstrijd. De veerboot Terschellinger Bank vertrekt op vrijdag om 12.30 uur naar Terschelling. Bij aankomst op het eialnd worden de boottrailers gelost op de kade in de werkhaven.

In verband met het late start van de wedstrijd dit jaar wordt voor het eerst alle roeisloepen pas één dag later, op ZATERDAG 23 MEI, uit het water door de HT organisatie gehesen. De kraan draait van 10.00 to 12.00 uur. U wordt van tevoren bericht door de organisatie betreffend tijdstip dat uw boottrailer ingepland staat voor de hijs. Elke hijs gebeurt in samenwerking met uw roeiteam! U bent er zelf verantwoordelijk voor het laden van uw sloep op trailer.

Teams die niet op de hijskraan willen wachten kunnen gebruik maken van de boothelling in de jachthaven. Wij stellen tegen vergoeding een heftruck met chauffeur beschikbaar om te assisteren (zie "handelingskosten" beneden). Laat ons van tevoren weten als u heftruck assistentie wilt. Eventueel sloeptransport zonder trailer is ook mogelijk (inzet hijskraan vereist).

Transportkosten worden berekend op basis van totaal lengte geladen sloepentrailer; dit wordt na de wedstrijd (trailers geladen via jachthaven helling) of op zaterdag (na het hijsen) door onze bemanning opgemeten. Kosten dienen direct aan boord de veerboot afgerekend te worden. Daarna zal uw sloep ingescheept worden. Zonder betaling wordt uw sloep niet aan boord gereden. 

De prijsuitreiking vindt plaats zaterdagavond 23 mei in de feesttent. Op zondag 24 mei vertrekt de Terschellinger Bank met geladen boottrailers om 08.00 uur 's ochtends voor Harlingen. Na aankomst in de Nieuwe Willemshaven zullen alle boottrailers op de kade worden gelost. Afhalen van de sloepen in Harlingen is mogelijk na 12.00 uur. (Zie transport schema beneden.)

Transport schema 2020

Harlingen - Terschelling - Harlingen
datum tijd opmerking
wedstrijd dag, vrijdag 22 mei 07.00- 11.00 uur Inleveren boottrailers bij de veerboot Terschellinger Bank.
Aanmelding trailer met sloepnaam vereist; onbekende trailers worden op kade achtergelaten!
  12.15 uur laatste start wedstrijd
  12.30 uur vertrek veerboot uit de Willemshaven.
  15.00 uur Aankomst veerboot op Terschelling, lossen lege boottrailers op de werkhaven kade.
zaterdag 23 mei 10.00 - 12.00 uur Hijswerkzaamheden HT organisatie: de kraan hijst sloepen uit water op trailers in samenwerking met roeiteams. Na het opmeten door onze bemanning kunt u kosten voor transport van uw sloep afrekenen in het restaurant aan boord de Terschellinger Bank. Daarna wordt uw sloep door onze bemanning aan boord gereden.
zaterdag 23 mei 13.00 - 14.30 uur Laatste geladen boottrailers kunnen door onze bemanning aan boord gereden worden.
zondag 24 mei 08.00 uur Vertrek veerboot Terschellinger Bank van Terschelling naar Harlingen.
  12.00 uur Sloepen trailers staan gelost op kade Nieuwe Willemshaven te Harlingen.
* kosten transport bepaald door lengte geladen sloep trailer

Tarieven 2020

Harlingen - Terschelling - Harlingen
omschrijving per   retour  
sloepen en trailers:  (inclusief laden en lossen) halve meter 13.25  
heftruck assistentie, jachthaven helling keer 30.00