Rederij Wadden Transport

machines

Vrachtdienst voor Professionals

Rederij Wadden Transport vervoert elk jaar vracht en auto's tussen Harlingen en de Wadden eilanden Terschelling en Vlieland. Ze heeft een reguliere lijndienst plus afvaarten op maat voor beroepsmatige klanten. De rederij gebruikt haar Ro-ro ("Roll on, roll off") veerboot m.s. 'Terschellinger Bank' om o.a. bouwmaterialen, vrachtwagens, bestratingmateriaal, telekranen, chalets, en landbouw werktuigen naar de eilanden te vervoeren. Afhankelijk van type lading en bestemming wordt er geladen/gelost in de werkhavens of via de getijdenbruggen van de passagier veerhavens, met aflevering op de werkplek.

Buiten haar reguliere lijndienst wordt de veerboot ook ingeschakeld voor project-gerelateerd vervoer: woningbouw, asfalt transport (drie afvaarten per etmaal tijdens asfaltering werkzaamheden) en bijzonder transport (vervoer van overmaat of zwaar materieel (bijv. 100+ ton telekranen, pre-fab bouwelementen t/m 10 meter breedte).

Materialen voor de eilanden wordt in Harlingen aangeleverd of door onze weg transporteur af fabriek gehaald. Eenmaal op het eiland wordt de lading op de kade gelost of naar zijn eind bestemming gebracht. Onze rederij is gewend om nauw samenwerking met uitvoerders te onderhouden en kan haar afvaarten conform uw transport schema laten verlopen.

De overtocht tussen Terschelling en Harlingen neemt gemiddeld 2,5 uur in beslag, tussen Harlingen en Vlieland ca. 1,75 uur. Tarieven voor vervoer van klein materieel, personen, en voertuigen staan online in onze tarievenlijst.

Liever Geen Overnachting?

Omdat Rederij Wadden Transport geen reguliere passagiersdienst onderhoudt, en vaak vanuit de werkhavens laadt en lost, kunnen we regelmatig het moment van retour op de wensen van de klant afstemmen. Hierbij hoeven we geen rekening met de reguliere passagiersdienst te houden. In overleg kan het mogelijk zijn om het schip op het eiland te houden tot uw geloste/geladen vrachtauto's weer aan boord rijden, voordat vertrek naar Harlingen plaatsvindt.

Het schip kan ook per dag gecharterd worden en biedt 150 meter rijdek / 250 ton laadvermogen ter beschikking.

Chalets en Caravans

Rederij Wadden Transport heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in chalet en stacaravan transport voor Terschelling, en is nu marktleider.

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met het vervoeren van chalets en caravans. Dankzij ons uniek laadbrug zijn wij de enige rederij in de regio in staat om chalets breder dan 400 cm via een laadbrug aan boord te rijden. Transport vindt plaats met of zonder dieplader.

Tarieven

Wij hanteren vaste tarieven voor o.a. personen- en bedrijfsauto's, passagiers, aanhangers en toer caravans.

Voor vrachtvervoer wordt een offerte op maat verstrekt. Neemt u hiervoor contact op met onze planner via email of telefoon (t. +31(0)51 366 366).