Rederij Wadden Transport

» Kapiteins Kroniek «

 

8e Mini-adventurerace Politie Sportbond (nr. 18)

1 september 2014

Politie sprong

210 Politie mannen en vrouwen springen ter water

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus werd de 8e editie van de Mini-Adventurerace door de Nederlandse Politie Sportbond op Terschelling gehouden. De Terschellinger Bank voer in de ochtend van 29 augustus naar Terschelling toe, geladen met auto's vol kano's, fietsen, en steps. Rond twee uur 's middags namen we de 210 mannelijke en vrouwelijk politie deelnemers aan boord en vertrok uit de haven naar de 'Spathoek' (red.: vaargeul naast het Groene Strand).

Elke deelneem(st)er was sportief gekleed en uitgerust met een reddingsvest. Eenmaal aangekomen bij de Spathoek legden we het schip stil en klonk het startsein voor het officieel start van de wedstrijd. Het begon met een grote plons van omhoog spetterend water; we hadden de laadklep van de Terschellinger Bank horizontaal opgesteld en de deelnemers sprongen met een rennend start het water in. Daarna zwommen ze, in de gaten gehouden door het douane schip 'Stormmeeuw' en een RIB vaartuig, in meer of minder tempo naar het strand.

Eenmaal op strand aangekomen volgde een stukje hardlopen naar het zeelieden monument om de eerste van de dag's opdrachten te ontvangen. Deze bestond o.a. uit kompas lopen, zandzakken sjouwen, een touwbaan afleggen, kanöen, en fietsen. Het totale parcours op vrijdag was ruim 20 kilometer lang.

Voor ons was het erg leuk om te zien, zoveel sportieve mannen en vrouwen in de voor hen ongebruikelijke omstandigheden. Petje af!

Vakantie Dagen (nr. 17)

25 augustus 2011

In juli ben ik met mijn gezin op vakantie geweest. We hebben met onze zeilboot boven de Duitse Waddeneilanden naar Cuxhaven gezeild, over de Elbe naar Brunsbuttel en zijn het Noord Ostsee kanaal opgeschut. Tijdens de reis over het kanaal kwamen wij veel Nederlandse schepen tegen: Big Lift, Wagenborg, JR Shipping enz., een mooi kanaal met veel bomen aan weerskanten. Aan de oost kant van het kanaal buiten de sluis van Holtenauw zijn we de Kieler fjord opgevaren en afgemeerd in de haven van Laboe.