Rederij Wadden Transport

HT Roeirace

Harlingen - Terschelling Roeirace

Net als elk jaar, kunt u ook weer in mei terecht bij Rederij Wadden Transport voor uw trailer/sloep transport tijdens de "HT" (Harlingen- Terschelling) Sloepenrace. Dit jaar vindt de 44e editie van de roeirace plaats.

HT Roeirace logo

Vervoer van uw sloepentrailer naar Terschelling gewenst? U kunt uw boottrailer inleveren bij onze ligplaats in de Nieuwe Willemshaven op donderdag middag (10 mei 2018) of tot 07.45 uur op vrijdag ochtend voor de wedstrijd (11 mei 2018). De veerboot Terschellinger Bank vertrekt voor de eerste start van haar ligplaats om 08.00 uur. Op Terschelling worden alle lege trailers gelost op de kade in de werkhaven.

Na aankomst op Terschelling worden de roeisloepen (m.u.v. Sagitta Race deelnemers) door eigen bemanning op de boottrailers geladen. U bent zelf verantwoordelijk voor het laden van uw sloep op eigen trailer; onze bemanning zorgt daarna dat uw sloep vanaf de kade aan boord de veerboot wordt gereden. De HT racecommissie stelt een kraan beschikbbaar om sloepen uit het water te hijsen. Teams die niet hierop willen wachten maken vaak gebruik van de boothelling in de jachthaven. Mocht u het hebben stellen wij een heftruck met chauffeur beschikbaar (zie "handelingskosten" beneden). Sloep transport zonder trailer is ook mogelijk (inzet hijskraan vereist).

Transportkosten worden berekend op basis van totaal lengte geladen sloepentrailer; na afloop van de wedstrijd wordt dit door onze bemanning opgemeten. Deze kosten dienen direct voldaan te worden, waarna uw sloep aan boord de veerboot wordt geladen. Zonder betaling wordt uw sloep niet aan boord gereden. 

De prijsuitreiking vindt plaats zaterdagavond 12 mei in de feesttent. Op zondag 13 mei vertrekt de Terschellinger Bank met geladen boottrailers om 09.00 uur 's ochtends naar Harlingen, en bij aankomst in de Nieuwe Willemshaven worden alle boottrailers op de kade gelost. Afhalen van de sloepen in Harlingen is mogelijk na 12.00 uur. (Zie transport schema beneden.)

Transport schema 2018

Harlingen - Terschelling - Harlingen
datum tijd opmerking
Hemelsvaart, donderdag 10 mei 16.00 - 21.00 uur Inleveren boottrailers bij de veerboot Terschellinger Bank.
Aanmelding trailer vereist.
wedstrijd dag, vrijdag 11 mei 06.30 - 07.45 uur Inleveren boottrailers bij de veerboot Terschellinger Bank.
Aanmelding trailer vereist; onbekende trailers worden op kade achtergelaten!
  08.00 uur vertrek veerboot uit de Willemshaven.
  09.00 uur eerste start wedstrijd
  11.30 uur Aankomst veerboot op Terschelling, lossen lege boottrailers op de werkhaven kade.
  13.00 - 17.00 uur Sloepen worden na wedstrijd door eigen bemanning op trailers geladen en afgerekend, daarna door rederij medewerkers aan boord gereden.*
zaterdag 12 mei 08.00 - 10.00 uur Overige geladen boottrailers kunnen door onze bemanning aan boord gereden worden.
zondag 13 mei 09.00 uur Vertrek veerboot Terschellinger Bank van Terschelling naar Harlingen.
  12.00 uur Alle sloepen trailers staan gelost op kade te Harlingen.
* kosten transport bepaald door lengte geladen sloep trailer

Tarieven 2018

Harlingen - Terschelling - Harlingen
omschrijving per   retour  
sloepen en trailers:  (inclusief laden en lossen) halve meter 13.25  
heftruck assistentie, jachthaven helling keer 30.00