Rederij Wadden Transport

HT Roeirace

Harlingen - Terschelling Roeirace

Op zoek naar vervoer van uw sloepentrailer tijdens de HT Roeirace?
Ook dit jaar in mei kunt u (weer) terecht bij Rederij Wadden Transport voor trailer/sloep transport tijdens uw deelname aan de "HT" (Harlingen- Terschelling) Sloepenrace. In 2019 vindt de 45e editie van de roeirace plaats.

HT Roeirace logo

U kunt uw boottrailer inleveren naast onze ligplaats in de Nieuwe Willemshaven op donderdag middag (30 mei 2019) of op vrijdag ochtend tot 08.15 uur (31 mei 2019). De veerboot Terschellinger Bank vertrekt naar Terschelling om 08.30 uur. Op Terschelling worden de lege boottrailers gelost op de kade (werkhaven).

Na aankomst op Terschelling worden de roeisloepen (m.u.v. Sagitta Race deelnemers) door eigen bemanning op de boottrailers geladen. U bent zelf verantwoordelijk voor het laden van uw sloep op eigen trailer; onze bemanning zorgt daarna dat uw sloep vanaf de kade aan boord de veerboot wordt gereden. De HT racecommissie stelt een kraan beschikbbaar om sloepen uit het water te hijsen.

Teams die niet hierop willen wachten maken vaak gebruik van de boothelling in de jachthaven. Wij stellen tegen vergoeding een heftruck met chauffeur beschikbaar om te assisteren (zie "handelingskosten" beneden). Sloeptransport zonder trailer is ook mogelijk (inzet hijskraan vereist).

Transportkosten worden berekend op basis van totaal lengte geladen sloepentrailer; dit wordt na de wedstrijd door onze bemanning gemeten. Deze kosten dienen direct voldaan te worden, pas daarna uw sloep aan boord de veerboot wordt geladen. Zonder betaling wordt uw sloep niet aan boord gereden. 

De prijsuitreiking vindt plaats zaterdagavond 1 juni in de feesttent. Op zondag 2 juni vertrekt de Terschellinger Bank met geladen boottrailers om 08.00 uur 's ochtends voor Harlingen. Na aankomst in de Nieuwe Willemshaven zullen alle boottrailers op de kade worden gelost. Afhalen van de sloepen in Harlingen is mogelijk na 12.00 uur. (Zie transport schema beneden.)

Transport schema 2019

Harlingen - Terschelling - Harlingen
datum tijd opmerking
Hemelsvaart, donderdag 30 mei 16.00 - 20.30 uur Inleveren boottrailers bij de veerboot Terschellinger Bank.
Aanmelding trailer vereist.
wedstrijd dag, vrijdag 31 mei 06.00-08.15 uur Inleveren boottrailers bij de veerboot Terschellinger Bank.
Aanmelding trailer vereist; onbekende trailers worden op kade achtergelaten!
  08.30 uur vertrek veerboot uit de Willemshaven.
  n.t.b. eerste start wedstrijd
  11.00 uur Aankomst veerboot op Terschelling, lossen lege boottrailers op de werkhaven kade.
  13.00 - 17.00 uur Sloepen worden na wedstrijd door eigen bemanning op trailers geladen en afgerekend, daarna door rederij medewerkers aan boord gereden.*
zaterdag 1 juni 08.30 - 10.30 uur Overige geladen boottrailers kunnen door onze bemanning aan boord gereden worden.
zondag 2 juni 08.00 uur Vertrek veerboot Terschellinger Bank van Terschelling naar Harlingen.
  12.00 uur Sloepen trailers staan gelost op kade Nieuwe Willemshaven te Harlingen.
* kosten transport bepaald door lengte geladen sloep trailer

Tarieven 2019

Harlingen - Terschelling - Harlingen
omschrijving per   retour  
sloepen en trailers:  (inclusief laden en lossen) halve meter 13.25  
heftruck assistentie, jachthaven helling keer 30.00